Sofuoglu a atins viteza de 400 km/h

Cel mai de succes motociclist din WorldSuperSport, Kenan Sofuoglu, şi-a fixat de curând atenţia către un alt tip de record – cel de viteză pe o motocicletă de producţie.

După multe antrenamente ale pilotului turc, Kenan Sofuoglu, momentul tentativei de a bate recordul a fost ales la inaugurarea unui nou pod peste Golful Izmit, în Turcia natală, la 50 de kilometri de Istanbul.

Liderul campionatului WorldSSP a folosit o motocicletă Kawasaki Ninja H2R modificată cu aripioare, și un costum special din piele. Pentru a reduce riscul unei explozii a pneurilor, viteza trebuia atinsă în mai puțin de 30 de secunde, iar turcul a vizitat podul de mai multe ori în diferite momente ale zilei pentru a verifica toate condițiile. Deși se considerase că momentul propice era dimineața, recordul a fost stabilit imediat după prânz, cu două zile înainte de ceremonia oficială de deschidere a podului.

“Am ajuns la 400 km / h, viteza maximă pe care această motocicletă ar putea să o aibă, după patru luni lungi de pregătire”, a comentat superstarul WorldSSP chiar imediat după stabilirea recordului.  „Nu-mi amintesc când mi-a venit prima dată această idee, dar când am semnat acordul în 2016, cu Kawasaki, mi-a plăcut și am dorit foarte mult această motocicletă special edition. Când am întrebat despre motocicletă, Kawasaki a spus că viteza maximă este de 380 km / h și că visul lor era să ajungă la 400 km/ h. Am simțit puterea uriașă și viteza încă de când am urcat prima dată pe ea, așadar a trebuit să fac doar câteva modificări minuscule, păstrând setările inițiale. Am ajuns la 390 km / h în ultimele mele încercări și astăzi am reușit să ajung la 400 km / h. […] A fost un vis pentru a ajunge la această viteză și datorită lui Dumnezeu am făcut-o. Eu dețin în prezent primul loc în Campionatul Mondial, iar următorul vis este de a lua titlul pentru a cincea oară.”