Review Ridder D1 Gore-Tex – geacă produsă de Dainese

Geaca Dainese Ridder D1 Gore-Tex are caracteristicile echipamentului pentru touring şi este recomandată pentru folosinţa de-a lungul a trei sezoane.

Ridder D1 Gore-Tex este produsă din D-Shield, material produs de Dainese, care are integrată membrană Gore-Tex, crează o barieră, fiind impermeabil, dar permite corpului să respire şi are o căptuşeală termică detaşabilă.

La coate este aplicat un strat de material 3D-Stone, care, fiind tridimensional, permite formarea unei perne de aer în cazul fricţiunii (în cazul căzăturilor), strat de aer care măreşte considerabil rezistenţa la abraziune.

La umeri sunt aplicate nişte protecţii termoformate din polimeri, acoperite cu piele, având un coeficient scăzut la fricţiune şi rezistenţă mare la abraziune. În zonele obişnuite, coate şi umeri, sunt incluse protecţii omologate, iar la piept şi la spate sunt prevăzute buzunare pregătite pentru protecţii dorsală şi pentru piept.

Geaca Ridder D1 Gore-Tex are două buzunare impermeabile la talie şi unul la spate, precum şi un buzunar existent în căptuşeala termică. Există numeroase posibilităţi de ajustare a volumului gecii, dintre care unele bride de ajustare sunt interconectate cu sistemul de ventilare a gecii.

Volumul gecii poate fi ajustat la talie, la mâneci, la gât, iar la piept, există nişte panouri închise cu fermoar şi asigurate cu un magnet (Quick Shift Ventilation), care, în poziţie deschisă ventilează interiorul gecii (nu direct corpul) şi descoperă baretele de reglare a volumului la nivelul braţelor, care comandă în acelaşi timp deschiderea fantei de ventilare de la spate, pentru evacuarea fluxului de aer. Sistemul este denumit de producător F.A.S.T. (Fast Adjustment System Technology).

Pentru adaptarea perfectă la poziţia pe motocicletă, geaca are la umeri o porţiune elastică tip burduf, care facilitează mişcarea braţelor.

Geaca este echipată cu un fermoar care asigură conectarea cu orice model de pantaloni din material textil produs de Dainese.