Review cizme Dainese Torque D1 Out

Complet reproiectate faţă de modelul anterior Torque RS, noile cizme Torque D1 Out sunt poate cele mai interesante cizme de competiţie din acest moment.

Dainese nu s-a limitat la a produce un singur model nou, ci a lansat pe piaţă o întreagă familie de variante ale modelului Torque D1, fiind disponibile Torque D1 In (care se poartă sub pantalon), Torque D1 Air (o variantă mai ventilată) şi Torque D1 Lady, variantă destinată doamnelor.

Torque D1 Out prezintă câteva noutăţi deosebite, cea mai importantă fiind noul sistem de ventilaţie.

Aerul pătrunde prin două porţiuni diferite, circulă în interiorul cizmei, aerisind laba piciorului şi este eliminat prin nişte fante situate sub gleznă, unghiul de înclinaţie al tuturor fantelor de admisie şi evacuare fiind adaptat poziţiei piciorului pilotului pe motocicletă.

Protecţia tibiei este asigurată de un ansamblu de piese cu balama, care protejează piciorul împotriva torsionării şi păstreaza libertatea de mişcare pe o singură axă, piese produse din poliuretan termoplastic, foarte rezistent la impact, abraziune, la ulei şi benzină. Cizma se închide cu un fermoar la spate, iar la interior are în componenţă o cizmă interioară nedemontabilă, asemănătoare celor existente la bocancii de ski.

În lateralul fermoarului, în ambele părţi, există nişte mici clape cu Velcro, care fiind mobile, permit o ajustare perfectă, în funcţie de grosimea gambei pilotului.

Foarte eficace sunt protecţiile interioare instalate la călcâi şi în vârful cizmei, nişte porţiuni din nailon dur, care formează nişte celule de protecţie.