Review cască Shark Spartan

Casca Shark Spartan se remarcă prin două caracteristici importante: greutate redusă şi grija care a fost acordată detaliilor.

Carcasa căştii este produsă în două dimensiuni diferite, dintre care cea mică, folosită pentru mărimile XS, S şi M are doar 1290 grame în forma finită, o greutate remarcabilă pentru o cască integrală echipată cu două vizoare.

Forma căştii este rezultată ca urmare a studiului computerizat al dinamicii fluidelor făcut în tunelul aerodinamic. Studiul se bazează pe nişte ecuaţii matematice, prin care se calculează cum sunt influenţate viteza, presiunea, temperatura şi densitatea unui fluid în mişcare.

Carcasa Shak Spartan este produsă din fibră de carbon la suprafaţă, carbonul fiind lăsat aparent şi fibră de sticlă la interior, în porţiunile în care era necesar un plus de rezistenţă.

Sistemul de ventilaţie al căştii are o rezolvare interesantă, având două suprafeţe de admisie a aerului, una pe mandibulă şi alta în partea superioară a căştii, ambele ajustabile foarte uşor, în timp ce evacuarea aerului se face prin nişte canale care trec prin picioruşele de fixare a celor două spoilere aflate în partea din spate a căştii.

În afară de vizorul principal echipat cu pinlock, casca Shark Spartan are şi vizor interior de soare, comandat de un cursor situat deasupra vizorului principal, pe mijlocul căştii. Vizorul de soare este foarte mare şi acoperă întreaga suprafaţă a deschiderii căştii.

Căptuşeala interioară este complet demontabilă, lavabilă, antimicrobiană şi antibacteriană, materialul de la suprafaţă fiind fibră de bambus, folosită de Shark la modelele de căşti mai scumpe.

Căptuşeala oferă posibilitatea unei ajustări fine a dimensiunii, prin înlăturarea unei porţiuni aflate în partea din spate, operaţiune care modifică repartizarea presiunii exercitate de căptuşeala asupra capului.