Noul Harley-Davidson Street Rod. 8.500 euro și abordare sportivă

Fără să exagerez prea tare, pot spune că noul Harley-Davidson Street Rod este un fel MT-07 sub emblemă Harley-Davidson.

Asta pentru că vine cu un preț competitiv, li se adresează tinerilor și are potențialul de a deveniun hit. Oficialii Harley-Davidson spun că au construit această motocicletă pentru a se adresa unui target în care nu aveau niciun produs.

Harley-Davidson și-a lansat motocicleta la salonul Motodays din Roma. Iar asta spune multe. Dacă era vreo nouă versiune Electra Glide, apărea la Sturgis, dar piața europeană este miza celor de la Harley-Davidson în ceea ce privește noul Street Rod.

Motorul cu doi cilindri în V, de 750 cmc, răcit cu lichid, se turează până la 9,000 rpm (1,000 rpm în plus față de Street 750) și are o crerștere a puterii de 18%. Dezvoltă 68 de cai putere.

Iar plusul de sportivitate nu se vede doar la motor, ci și la geometria motocicletei. Unghiul furcii este mai mic – 27 de grade, suspensia are o cursă mai mare, iar garda la sol a fost ridicată, pentru viraje mai rapide. Roțile de aliaj au dimensiunea de 17 inch.

Totodată, pe față regăsim două discuri de 300 de mm (față de un singur disc pe Street 750). Masa maximă, cu rezervorul de 13 litri plin – 238 kg.

Look-ul este, de asemenea, “din alt film”. Negru și gri, fără crom, o carenă racer, un ghidon în stil drag-race cu oglinzi montate la extremități. Harley-Davidson Street Rod arată, în mod sigur, mai dinamic decât alte modele Harley-Davidson.

Iar dacă ne uităm la linia de echipaemnte din shooting-ul oficial, vom observa căști și geci retro.

Prețul pentru Germania – 8.456 de euro. Tot cam atât ar trebui să coste și în România, iar asta plasează noul Street Rod în teritoriul Ducati Scrambler – (8,893 euro pentru Icon), Yamaha XSR 700 (7,650 Euro), Kawasaki Vulcan S (7,500 euro).