Hover Ride – stil și energie creatoare

BMW Motorrad și Lego Tehnic și-au unit forțele pentru a crea o motocicleta zburătoare concept, numită Hover Ride.

În ianuarie, Lego a prezentat kitul Technic BMW R 1200 GS Adventure, compus din 603 piese, după care au folosit aceleași piese pentru a face un model de motocicletă zburătoare. Kitul reproduce formele și mecanismele bicicletei originale în detaliu, cum ar fi  suspensia față BMW Telelever, sistemul de transmisie universală și mișcarea motorului bicilindric Boxer.

Inginerii BMW au fost atât de impresionați încât au decis să creeze un concept de vehicul. Este pentru prima oară cand Lego colaborează cu producătorul de motociclete. Cei de la BMW Motorrad au fost cei care au propus această colaborare bazându-se pe faptul că cele două companii au foarte multe în comun, cum ar fi tradiția și inovația.

Modelul în mărime naturală a fost prezentat în premieră la Lego World, Copenhaga și va fi expus în câteva sedii BMW, cum ar fi Bmw Group Research and Innovation Center Munich și Bmw Welt. Momentan, Hover Ride rămâne la stadiul de concept, nu zboară și nu s-a făcut nicio declarație cu privire la comercializarea lui.