Harley-Davidson Roadster – un nou membru în gama Sportster

Harley-Davidson introduce un model nou în familia Sportster. Se numește Roadster, are motorul Blockhead de 1200cmc și un aspect inspirat de motocicletele de curse din anii ’50 – ’60 ai secolului trecut.

În cazul lui Roadster, totul este legat de imagine și de stil. Brad Richards, Director of Styling, declară că “de la apariția sa în 1957, Sportster a dovedit capacitatea sa de a se reinventa, iar Roadster este un nou capitol în această poveste. Am împletit mai multe stiluri pentru o motocicletă dedicată călăreților, puternică, ce se înclină și care te conectează cu drumul”.

Cu un aspect minimalist, noul Roadster se alătură liniei Dark Custom. Pentru un ochi neavizat nu se văd multe diferențe față de un Sportster, dar ele se referă la aripi, roți, suspensii, furcă sau șa. Concret, Roadster are roată de 19 inch pe față (120/70) și 18 inch pe spate (150/70) făcute special pentru acest model. Aceste roți, împreună cu o suspensie revizuită permit grade de înclinare de 30,8° pe dreapta și 31,1° pe stânga până când scărițele ating asfaltul. Șaua a rămas destul de joasă, la 785mm.

Aripa de spate a fost tăiată chiar mai scurt decât era la precedentul Sportster în stil bobber. Fața e destul de modernă: bordul e format dintr-un singur cadran cu diametrul de 10cm, pe care viteza este arătată digital sub turometrul analog. La baza lui sunt amplasate led-urile pentru informațiile esențiale (lumini, semnalizare, neutral, ulei).

Cele două discuri de frână de 300mm (față) și cel de 260mm (spate) sunt ajutate de un sistem ABS (opțional). Rezervorul are 12,5 litri, iar motocicleta cântărește 249 kg la gol.

Harley-Davidson Roadster va fi disponibil în patru variante de culoare: Vivid Black charcoal denim pinstripe; Black Denim red pinstripe; Velocity Red Sunglo red pinstripe și two-tone Billet Silver/ Vivid Black burgundy pinstripe.