ATV Linhai DragonFly 500S

Linhai este brandul cel mai popular printre atv-istii romani care cauta modele disponibile la un raport echilibrat pret versus calitate. Un astfel de model ATV este si Linhai 500 S Dragonfly, proiectat special pentru piata europeana.

Unul dintre principalele atuuri ale lui Linhai 500 Dragonfly S consta in dotarea cu o multitudine de componente si accesorii premium, care confera in primul rand performante de top, apoi un aspect modern, racordat tendintelor actuale in materie de design si estetica.

Asadar, desi modelul Linhai 500 detine un look imbunatatit adus la standardele zilelor noastre, el preia din ADN-ul caracteristic celorlalte vehicule 4×4 off road din lineup-ul producatorului, dovedind fiabilitate fara egal pe drumurile accidentate si in zonele impadurite mai greu de accesat de pe teritoriul tarii noastre.

Cunoscut si sub denumirea de Hytrack HY 510 S, acest ATV Linhai aduce o colectie intreaga de dotari standard care includ printre altele motorul de capacitate mai mare, suficient de puternic pentru a strabate terenurile variabile din zone deluroase, de campie sau chiar si trasee montane.

In primul rand, ATV-ul Linhai 500S ascunde sub capota un motor monocilindric, cu 4 valve si capacitate 493 cmc. Proiectat in stransa colaborare cu ingineri de la Yamaha, modelul furnizeaza o putere de 32 CP si ofera un cuplu maxim de 39 Nm la o turatie de 5.500 rpm, ceea ce il transforma in unul dintre cele mai puternic ATV-uri din gama Linhai, alaturi de Linhai M550 LT EFI 4×4.

Cutia automata de viteze cu variatie continua CVT (Continuously Variable Transmission) cu frana de motor, treapta de forta, marsarier si parcare (low, high, park, neutral si reverse) are sarcina de a gestiona motorul, in timp ce la nivelul schimbatorului de viteze s-au efectuat cateva optimizari fata de versiunile din anii precedenti. Din acest punct de vedere, se poate trage concluzia ca 500 S Dragonfly este similar unor ATV-uri mai scumpe, ca de exemplu KingQuad creat de Suzuki, Kawasaki Brute Force sau Can-Am Outlander.

Un avantaj pe care il vor putea explora in voia offroadistii impatimiti consta in dotarea cu diferentialul fata blocabil care impreuna cu tractiunea integrala 4×4 contribuie la rularea in conditii optime pe cele mai dure terenuri. Diferentialul are rolul de a transmite puterea furnizata rotii care patineaza la roata opusa care beneficiaza de mai multa tractiune.

In al doilea rand, transmisia finala a acestui model de ATV Linhai se face pe cardan, iar pilotul din scaun are optiunea de a actiona modurile  2WD/4WD in mod facil, cu ajutorul comutatorului electronic instalat pe ghidon.

Asa cum se poate observa si in cazul modelului mai mic de 400cc, sistemul de suspensie independenta pe toate cele patru roti, special proiectat pentru a intampina solicitarile traseelor off road, este de tipul MacPherson cu doua amortizoare independente pe fata; pe spate este montata suspensia cu dublu brat cu doua amortizoare independente. Prin urmare, acest ATV asigura o stabilitate excelenta si un confort sporit, indiferent de provocarile si obstacolele care apar in mod inerent pe parcursul traseelor mai lungi in zone greu accesibile sau cu peisaj salbatic.

Sistemul de franare al lui DragonFly 500 se bazeaza pe doua discuri hidraulice, pe spate fiind prezent un singur disc. In plus, dispune de frana pentru parcare, usor de actionat prin intermediul unui cablu de frana.

La bordul acestui ATV din gama Linhai 2018 beneficiati de afisaj multi-functional digital.

ATV-ul Linhai 500 S DragonFly a fost echipat cu o colectie de accesorii utile pentru cei care intreprind diverse munci la ferma. DE exemplu, detine portbagaje fata/spate foarte rezistente fabricate din otel, avand capacitatea maxima de incarcare 200 kg si o capacitate de tractare de maxim 750 kg.

Un alt accesoriu inclus in pachetul standard este troliul electric care va permite sa tractati diferite incarcaturi, precum si sa solutionati problema impotmolirii.

Nu putem sa ingoram nici design-ul modern al lui DragonFly 500 S, care preia de la varianta 400cc barele cu lumini LED care au fost incadrate carenei, la care se adauga jantele din aluminiu 12 inch si aparatorile de maini, dotari de obicei disponibile ca accesorii la alte modele din aceeasi categorie de pe piata.